söndag, april 13, 2008

Sötpotatissoppa med curry

Om jag bodde i New York skulle jag ha en blogg om att äta ute i NY. En blogg som jag läser regelbundet heter "Not eating out in NY" Hon som skriver den heter Cathy och jag måste medge att hennes utmaning är större än vad min skulle varit. Mitt brödbakande har lett till att det finns väldigt mycket bröd i frysen men med levain och surdeg på gång skulle det passa bra att äta mer soppa! För några inlägg sedan lagade Cathy ursprunget till denna soppa och eftersom jag hade sötpotatis och palsternacka hemma så tänkte jag; varför inte... Jag har gjort lite förändringar i receptet bla tog jag bort rosmarinen eftersom den enda rosmarin jag hade i huset såg ut så här:
Jag har för länge sedan slutat försöka få rosmarin att övervintra. Det blir en ny i år igen.
Vad jag tyckte om soppan? Nej tack! Jag gillar inte purésoppor och dessutom vart det lite sött och jolmigt som jag i och för sig fick bort det mesta av genom lime och yoghurt. Men gillar du purésoppor kan det vara ett alternativ.

Sötpotatissoppa med palsternacka och curry 4 portioner

1 palsternacka
1-2 sötpotatisar, dubbel volym mot palsternackan
1 gul lök
smör att fräsa i
2 tsk curry
7,5 dl vatten
1,5 buljongtärning eller motsvarande mängd pulver
1 dl matyoghurt
0,5 pressad lime
salt och peppar

Skala och skär palsternacka och sötpotatis i grova bitar.
Hacka löken grovt och fräs den i smör, tillsätt grönsaker och curry, fräs ytterligare. Tillsätt vatten och buljong och sjud tills grönsakerna är mjuka ca 20 minuter.
Puréa med stavmixer och tillsätt yoghurt och pressad lime, smaka av med salt och peppar och servera med GOTT bröd

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home