måndag, januari 28, 2008

Persilja och tända ljus

Det är bara att konstatera att viss mat inte är så vacker och att man inte vill äta gröna ärtor till allt.
I senaste Buffé lagas det Biff Rydberg på fläskfilé. En favorit men jag har faktiskt aldrig tänkt att man kan använda fläskfilé till den. Eftersom jag har fläskfilé i frysen känns idéen ännu bättre.
När jag börja läsa receptet inser jag att det är inte Biff Rydberg som är favoriten utan Biff special och det måste funka med fläskfilé också! Biff Special 1 rejäl portion

3 potatisar i cm stora tärningar

150 g fläskfilé ( eller oxfilé eller utskuren biff) också detta i cm stora tärningar
1 äggula
1 msk senap
1 msk finhackad eller riven lök

salt,peppar och persilja att strö över
smör till stekning

Stek potatisen klar och håll den varm
Blanda samman köttet, äggulan, senapen och löken i en skål.
När potatisen är klar steker du köttet hastigt i het panna
Salta och peppra
Tänd ett ljus, persilja på

Smaklig måltid!

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger E-S said...

Det här receptet blir det helt klart ett bokmärke på! Ser supergott ut!

4:11 em  
Anonymous Anonym said...

Biff special skall vi äta ikväll, det är super! Men den måste absolut vara gjord på nötkött, helst svansbiten av filén.

5:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home