söndag, januari 06, 2008

Leilas biscotti

Jag har kommit på att man kan titta på Leila bakar via TV4:s hemsida och jag fick för mig att testa hennes biscotti. Apelsinskal i är en riktig höjdare i däremot är skorporna på tok för hårda och alldeles för söta. Dessutom känner jag att 75 g pinjenötter är lite bortkastade pengar i sammanhanget. Nästa gång skall jag ta mitt eget recept och minska saltmängden lite och ha i apelsinskal.

Jag har nog i 3 års tid haft ett sånt där lazerrivjärn och bara använt det till parmesanost, det är först nu i helgen som jag upptäckt hur fantastiskt det är till tex citrusskal och vitlök!!

Sen är jag helt betagen i detta kök med alla pastellprylarna även om de envisas med att ha en röd Kitchen Aid i vissa avsnitt, men den kanske matchar hennes örhängen...
Nu skall jag gå och stajla mitt kök!!

...eller i alla fall diska!

Etiketter: ,

7 Comments:

Blogger annamaria said...

Jag tycker dessutom att det är godare med rostade mandlar i. Apelsin är supergott i! Nu får biscottin var ett tag - jag har idag bakat vanliga hederliga kolakakor idag - mums!

8:07 em  
Anonymous Anonym said...

Godkväll!
Ja, dessa "Leilas Biscotti" har jag läst många som provat och inte varit nöjda med alls, för smuliga, för hårda, går sönder, alldeles för söta osv osv... Så jag hejjar på dig istället! Leila faller inte mig i smaken alls, för mcket öronhängen, för mycket läppstift, för lite kock, för lite fokus på recepten men däremot hennes köksprylar... *S*

9:08 em  
Anonymous Mamma Mat said...

Biscotti som är såååå supergott. Jag brukar baka i en massa olika varianter, bl a med citronskal i. Om du är nyfiken så ligger receptet ute på min blogg - oss biscottiälskare emellan.

10:23 em  
Blogger lina said...

Biscotti är min absoluta favorit när det gäller bakverk! Håller med annamaria att rostade mandlar i är gott, gärna i kombination med citron (saft+skal)! En sån biscotti till en espresso och min dag är räddad:)

5:27 em  
Anonymous Filibabba said...

Jättefin blogg du har! :)

10:45 em  
Anonymous Anonym said...

Hej, bakar ett liknande recept på biscotti med mandlar och jag har tagit bort 0,5 dl vetemjöl från receptet. Dom blev mycket mörare

3:09 em  
Blogger Åsa said...

Åh, ja visst blir man helt glad av hennes kök. Jag är ingen färgfantast (eller så kanske finns det en sådan dolt inne i mig fast jag inte vet om det än) och kan tycka det blir bara för mycket men jag blir alltid sugen på att baka och laga mat när hon synts i rutan :)

Min vitlökspress har legat i träda många år nu sedan jag istället river i vitlöken - mycket enklare, snabbare och lättare att göra rent! :)

10:32 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home