lördag, januari 05, 2008

Gnocchi med bacon och pinjeströssel

Gnocchi var en av de saker jag skulle laga under 2007. Nu blev det inte så, dessa är färdigköpta och det hann bli 2008. Jag har bara ätit gnocchi en gång tidigare. Det var i Bologna och från någon annans tallrik. Det här skall jag köpa fler gånger. Receptet kommer från buffé och är så där suveränt lätt och snabbt att göra när man kommer hem efter ridning klockan 8 på kvällen och inte känner för att laga de planerade färsbiffarna och göra rotsakspytt. Dessutom är mängderna väldigt väl anpassade till 1 eller 2 personer.

Gnocchi med bacon och pinjeströssel 1 port

0,5 pkt färsk gnocchi
0,25 pkt tärnat bacon
6 champinjoner
1 msk pinjenötter
0,5 riven vitlöksklyfta
0,5 påse babyspenat
parmesanost och svartpeppar

Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt paketet
Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna, funkar utan fett, tillsätt senare pinjekärnor och riven vitlök.
Skölj spenaten och lägg den på en tallrik, lägg gnocchin över, bacon- pinjeströsslet på riven parmesan och ett par varv med svartpepparkvarnen.

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger annamaria said...

Ja visst är det ofta så - planen att göra...men bättre sent än aldrig. Det låter supergott!!

4:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home