Den vilda jakten på rödkålen
Den asiatiska rödkålssalladen
400 g rödkål, fint strimlad
1,5 dl risvinäger
2 msk socker
0,5 tsk salt
1 tsk finhackad färsk ingefära
ungefär 3 cm chili, finhackad
Blanda dressingen och vänd ner kålen.
Spännande fortsättning följer imorgon...
Var tvungen att provsmaka! Gott!
och nu var det dagen efter + några dagar till. Salladen har varit mycket god men kan behöva lite extra skjuts av chili. Dessutom skulle jag använda osthyvel nästa gång eller så skulle jag slaka kålen, dvs koka den i lättsaltat vatten 3- 4 minuter och sen spola den i kallt vatten för det är lite jobbigt att tugga den. Enligt utklippet som jag tror kommer från ICA kuriren så funkar det även med vitkål och savojkål.
Etiketter: 10 rätter med rödkål, grönsaker
1 Comments:
Ville bara kika in och önska dig ett Gott Nytt År!!
Skicka en kommentar
<< Home