Röd-grön vintersallad
Jag har under många år gjort denna sallad till julbordet. Det är ett friskt och gott inslag och väljer att lägga ut receptet innan jag gör salladen vilket jag kommer att göra på julaftons morgon
Rödgrön Vintersallad 10 – 12 p
1 kg rödkål
6- 7 dl strimlad salladskål
3 syrliga äpplen
1 stor purjolök
2,5 dl russin
50 g valnötskärnor
Dressing:
0,5 dl vinäger
0,5 dl vatten
1 dl olja
0,5 dl hackad persilja
3 msk senap
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Strimla rödkålen, slaka den genom att koka upp 3 l vatten med 1 msk salt, sjud kålen i 4-5 minuter och spola den kall i kallt vatten ( kålen blir blå men ändrar färg när man tillsätter dressingen. )
Strimla salladskålen och purjolöken ( fint ) skiva äpplena tunt.
Blanda samman i en skål tillsammans med russinen.
Blanda ihop dressingen och slå den över, blanda väl.
Strö valnötter över vid serveringen
Recept från en mycket gammal Allt om mat
Rödgrön Vintersallad 10 – 12 p
1 kg rödkål
6- 7 dl strimlad salladskål
3 syrliga äpplen
1 stor purjolök
2,5 dl russin
50 g valnötskärnor
Dressing:
0,5 dl vinäger
0,5 dl vatten
1 dl olja
0,5 dl hackad persilja
3 msk senap
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Strimla rödkålen, slaka den genom att koka upp 3 l vatten med 1 msk salt, sjud kålen i 4-5 minuter och spola den kall i kallt vatten ( kålen blir blå men ändrar färg när man tillsätter dressingen. )
Strimla salladskålen och purjolöken ( fint ) skiva äpplena tunt.
Blanda samman i en skål tillsammans med russinen.
Blanda ihop dressingen och slå den över, blanda väl.
Strö valnötter över vid serveringen
Recept från en mycket gammal Allt om mat
Etiketter: 10 rätter med rödkål, grönsaker, Äppel päppel pirum parum
1 Comments:
Underbart att du lagt ut receptet på denna trevliga och julfina sallad. Har själv haft den som favorit , men när jag skulle laga den i dag var receptet som bortblåst. Nu kan vi fira jul som vanligt. /
Skicka en kommentar
<< Home