Bounty
Veckans tema för Lördagsgodis var kokos och här kommer ett riktigt godisrecept. Jag har fått det av en elev för många år sen. Jag brukar bre choklad över och sen skära hela härligheten i bitar.
Bounty ca 50 st
50 g smör eller margarin
0,5 dl vit sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse ( 200 g ) kokosflingor
Garnering: 200 g ljus blockchoklad + ev 25 g kokosfett
Blanda allt utom kokosen i en kastrull, koka 5 minuter. Tillsätt kokosen och häll upp smeten på bakplåtspapper och ställ den kallt, gärna över natten.
Dela den i bitar och doppa i blockchoklad
Bounty ca 50 st
50 g smör eller margarin
0,5 dl vit sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse ( 200 g ) kokosflingor
Garnering: 200 g ljus blockchoklad + ev 25 g kokosfett
Blanda allt utom kokosen i en kastrull, koka 5 minuter. Tillsätt kokosen och häll upp smeten på bakplåtspapper och ställ den kallt, gärna över natten.
Dela den i bitar och doppa i blockchoklad
Etiketter: choklad, lördagsgodis, sockerchock
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home