Örtvinägrett
Minglande tomater, för visst är det ett litet mingelfat jag köpte på loppis igår?
Här med Örtvinägrett. Enligt " Middag med mr Latte" helt fantastisk och själv tycker jag den växer för varje provsmakning
0,75 dl balsamvinäger
0,75 dl rödvinsvinäger
0,75 dl blandade hackade färska örtkryddor
Blanda samman i någonting och låt stå i kylen i 3 dygn.
Sila av kryddorna och reducera tills hälften finns kvar
0,75 dl jordnötsolja ( jag tog raps)
2 tunt skivade schalottenlökar
0,75 dl god olivolja
salt och peppar
Fräs löken i jordnötsoljan som skall vara 90 grader, jag lät det fräsa utan att ta färg, hade inte riktigt koll på tempen där.
Sila av. Låt både vinägern och oljan kallna. Tillsätt sen oljorna till vinägern under vispning och smaka av med salt och peppar
Här med Örtvinägrett. Enligt " Middag med mr Latte" helt fantastisk och själv tycker jag den växer för varje provsmakning
0,75 dl balsamvinäger
0,75 dl rödvinsvinäger
0,75 dl blandade hackade färska örtkryddor
Blanda samman i någonting och låt stå i kylen i 3 dygn.
Sila av kryddorna och reducera tills hälften finns kvar
0,75 dl jordnötsolja ( jag tog raps)
2 tunt skivade schalottenlökar
0,75 dl god olivolja
salt och peppar
Fräs löken i jordnötsoljan som skall vara 90 grader, jag lät det fräsa utan att ta färg, hade inte riktigt koll på tempen där.
Sila av. Låt både vinägern och oljan kallna. Tillsätt sen oljorna till vinägern under vispning och smaka av med salt och peppar
Etiketter: grönsaker
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home