Kardemumma och hallonmuffins
Espresso House har nya muffins, gissa vilken smak!
Deras har dessutom en slags topping typ smulpaj vilket jag tog bort vid andra försöket. Jag bestämde mig för att frångå jättealternativen och göra "normala" muffins och köpte därför vanliga veckade muffinsformar. De var inte stabila nog så när jag gräddade dessa satte jag formarna i muffinspannan. Hallonen är ett trevligt och uppfriskande inslag i muffinsen!
Kardemumma och hallonmuffins 12 st
2,5 dl vetemjöl special
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 tsk kardemumma
0,5 uppvispat ägg
0,5 dl neutral olja
1,5 dl mjölk
Blanda samman och fördela i formarna. strö lite hallon över. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Receptet är baserat på det som finns på mjölpåsen
Deras har dessutom en slags topping typ smulpaj vilket jag tog bort vid andra försöket. Jag bestämde mig för att frångå jättealternativen och göra "normala" muffins och köpte därför vanliga veckade muffinsformar. De var inte stabila nog så när jag gräddade dessa satte jag formarna i muffinspannan. Hallonen är ett trevligt och uppfriskande inslag i muffinsen!
Kardemumma och hallonmuffins 12 st
2,5 dl vetemjöl special
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 tsk kardemumma
0,5 uppvispat ägg
0,5 dl neutral olja
1,5 dl mjölk
Blanda samman och fördela i formarna. strö lite hallon över. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Receptet är baserat på det som finns på mjölpåsen
Etiketter: frukt och bär, sockerchock
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home