Ciabatta
Det börjar dra ihop sig till sommar och strandliv och jag bestämde mig för att förbereda med att baka ciabatta. Receptet kommer från Cathrine Schücks Vintermat och skall bli 8 - 10 bitar, jag gör 16. Det tar lite tid med jäsningen men annars sköter sig brödet själv
0,5 l ljummet vatten
25 g jäst
1 msk olja
1,2 l vetemjöl ( 720 g )
1 msk salt
0,5 msk socker
Gör degen på vanligt vis, den blir lös. Arbeta den långsamt 2 minuter sen snabbt 8 minuter helst i maskin, vi som inte har maskin arbetar den efter förmåga och muskelstyrka.
Olja en långpanna och tryck ut degen i den, pensla lite olja ovanpå också. Täck med plastfilm och låt jäsa 1 timme. skär degen i bitar med plåtskrapan och lyft över bitarna försiktigt på bakplåtar. Låt jäsa 2 timmar. Grädda 25 minuter i 175 grader.
0,5 l ljummet vatten
25 g jäst
1 msk olja
1,2 l vetemjöl ( 720 g )
1 msk salt
0,5 msk socker
Gör degen på vanligt vis, den blir lös. Arbeta den långsamt 2 minuter sen snabbt 8 minuter helst i maskin, vi som inte har maskin arbetar den efter förmåga och muskelstyrka.
Olja en långpanna och tryck ut degen i den, pensla lite olja ovanpå också. Täck med plastfilm och låt jäsa 1 timme. skär degen i bitar med plåtskrapan och lyft över bitarna försiktigt på bakplåtar. Låt jäsa 2 timmar. Grädda 25 minuter i 175 grader.
Etiketter: matbröd
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home