Apelsinsallad
Jag åt apelsin idag och det var sådär, i början av december brukar de riktigt goda apelsinerna komma, förra året var det den 5 december.
Den här fantastiska apelsinsalladen som kommer från en gammal Allt om Mat, vågar inte gissa på vilket årtionde är helt underbar. Förutom att den är god är den lättgjord, julig i smaken och passar utmärkt efter julbordet istället för den enligt min smak gräsliga Ris a la Maltan och känns dessutom lite nyttigare. Servera vispad grädde till, vaniljglass funkar också om man är lagd åt det hållet.
Apelsinsallad 8p
10 apelsiner
6 msk farinsocker, eller kanske muscavado
1 krm malda nejlikor
1 tsk malen kanel
5 msk konc. apelsinjuice
1 dl hasselnötter
Blanda socker och kryddor.
Skala apelsinerna med kniv och skiva dem, ta tillvara saften
Varva apelsin med socker kryddor. Slå över juice koncentrat.
Låt stå ett par timmar.
Rosta hasselnötterna och gnugga bort skalet, hacka dem grovt, strö över vid serveringen.
Klart!
Den här fantastiska apelsinsalladen som kommer från en gammal Allt om Mat, vågar inte gissa på vilket årtionde är helt underbar. Förutom att den är god är den lättgjord, julig i smaken och passar utmärkt efter julbordet istället för den enligt min smak gräsliga Ris a la Maltan och känns dessutom lite nyttigare. Servera vispad grädde till, vaniljglass funkar också om man är lagd åt det hållet.
Apelsinsallad 8p
10 apelsiner
6 msk farinsocker, eller kanske muscavado
1 krm malda nejlikor
1 tsk malen kanel
5 msk konc. apelsinjuice
1 dl hasselnötter
Blanda socker och kryddor.
Skala apelsinerna med kniv och skiva dem, ta tillvara saften
Varva apelsin med socker kryddor. Slå över juice koncentrat.
Låt stå ett par timmar.
Rosta hasselnötterna och gnugga bort skalet, hacka dem grovt, strö över vid serveringen.
Klart!
Etiketter: Dessert, frukt och bär
1 Comments:
Låter supergott!
Skicka en kommentar
<< Home