onsdag, oktober 29, 2008

Dubbeldäckare med choklad


Förra helgen var jag sugen på att baka och föll för Ilvas polentakakor med sylt, men när jag kollat skafferier så var det givetvis inte polenta jag hade i skafferiet utan majsmjöl, men skam den som ger sig. Slutresultatet blev riktigt bra.

Dubbeldäckare men choklad 24 st

2 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g smör
1 ägg
24 droste chokladbitar av valfri sort

Mixa de torra ingredienserna med smöret i en matberedare så det fördelar sig, tillsätt ägget och arbeta ihop en deg som formas till en 3 cm rulle som läggs i kylen ett par timmar.
Skär den sedan i 0,5 cm skivor och lägg dessa på plåtar.
Grädda ca 15 minuter i 175 grader ( min ugn)
Lägg chokladbitar på hälften av kakorna, rör lite grann på dem efter ett tag och lägg sen på den andra hälften av kakorna och putta lite på dem om de vill glida ner.
Låt det hela kallna!