Hallon och kokossnittar
Deg:
300 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 g socker
200 g mjukt smör
2 ägg, uppvispade
2 dl hallonmarmelad eller annan sort efter smak
Topp:
25 g mjukt smör
150 g socker
2 ägg, uppvispade
120 g riven kokos
Blanda samman de torra ingredienserna till degen och fördela smöret i dem, enklast med matberedare, tillsätt äggen och kör ihop till en deg, tryck ut i formen.
Bred sylten över.
Rör smör och socker till toppen och tillsätt äggen och till sist kokosen, fördela över sylten och grädda 20 - 25 minuter i 200 grader
Etiketter: sockerchock
2 Comments:
De där hallonsakerna gör vi också, under namnet "Skattgömmor". Vi har lite vaniljsocker i kokossmeten också. Som garnering till fest kan man ha en klick glasyr på mitten, med en ännu mindre klick hallonsylt på. Blir riktigt snyggt, och inte direkt mindre gott. :)
Oh - tack - jag har velat haft det här reseptet i år och dar! Tacktacktack!
Skicka en kommentar
<< Home