10 öre bittermandel
Pappa har berättat att när de kom på besök så hade hans mormor alltid en stor skål med mandelmusslor på nedersta hyllan i ett skåp som han och hans några år yngre bror snabbt gjorde slut på.
Degen är lättgjord, det går lätt att få ut kakorna när de kallnat i formarna, så nu behöver jag fler formar! Jag kommer inte att ersätta julens mandelmusslor ( med mandel) i för dessa med som småkaka är de mycket goda. Nu när bärsäsongen är i full gång passar de bra
Mandelmusslor ca 80 st
3 hg smör
3 hg socker
6 hg mjöl
1 tsk bakpulver
7 droppar bittermandelolja
3 ägg
Blanda samman de torra ingredienserna och fördela smöret i det. Vispa upp äggen och droppa ner bittermandelolja. Tillsätt det och arbeta ihop en deg. Låt den vila minst 1 timme. Tryck ut i mandelmusselformar och grädda i 200 grader ca 12 minuter ( i min ugn ) eller tills de fått färg. Låt dem kallna i formarna så blir de lätta att trycka ur, jag brukar pensla formarna med smör första gången.
Etiketter: sockerchock
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home