Blåbärskaka
Jag såg att Anne bloggade om blåbär, själv har jag inga men tänkte ge recept på enligt min mening godaste blåbärskakan. Äggvitorna får blåbären att hålla ihop och har ingen liknelse med maräng. Receptet är ursprungligen tyskt och kommer från en Allt om mat på 70-talet tror jag. Som andra tyska kakor, servera vispad grädde till.
Blåbärskaka
pajdeg:
4,5 dl mjöl
150 g smör eller margarin
1 krm salt
3 äggulor
fyllning:
3 äggvitor
1 dl socker
1 l blåbär
Gör pajdegen och klä en form med löstagbar botten med den.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner socker och blåbär i det. Fyll skalet och grädda i 200 grader ca 50 minuter.
Blåbärskaka
pajdeg:
4,5 dl mjöl
150 g smör eller margarin
1 krm salt
3 äggulor
fyllning:
3 äggvitor
1 dl socker
1 l blåbär
Gör pajdegen och klä en form med löstagbar botten med den.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner socker och blåbär i det. Fyll skalet och grädda i 200 grader ca 50 minuter.
Etiketter: frukt och bär, sockerchock
2 Comments:
Ooh, låter gott! :)
Det här lät spännande. Måste prövas nästa gång det finns blåbär i skogen. =)
Skicka en kommentar
<< Home