Syltade gröna tomater

1 kg små gröna fasta tomater
vatten
Lag:
2 dl ättikssprit
3 dl vatten
5 dl strösocker
10 hela nejlikor
6-8 kryddpepparkorn
1 bit ingefära
2 bitar kanel
Skölj tomaterna, tag bort fästet och pricka dem med en gaffel 3 ggr. Lägg dem i kokande vatten och låt dem koka ca 5 minuter och därefter rinna av.
Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt det koka upp, rör så att sockret smälter och skumma.
Lägg i tomaterna och sjud tills de är knappt mjuka 6- 8 minuter beroende på storlek. Tag upp tomaterna och lägg dem i en burk, koka lagen en liten stund till, skumma och häll den över tomaterna. Låt stå i 2 dygn.
Slå av lagen koka upp den på nytt, skumma och häll över tomaterna igen. Låt kallna och förvara i kylskåp, smaka gärna på en tomat när du hällt över lagen andra gången!
Etiketter: Syltat och saftat
2 Comments:
Vad kul att du gjorde med ditt recept. Har du sett att jag testat en tomatmarmelad med citronskal också. Den gillade jag skarpt.
Länk om du vill kika:
http://kinnasblogg.blogspot.com/2006/10/sommarens-sista-skrd.html
Jag såg den och jag tror jag skall testa den istället för tomat-löksalladen som jag ursprungligen tänkt göra på tomaterna jag köpte förrs helgen
Skicka en kommentar
<< Home