Burmesisk kycklinggryta
Det var tänkt att månadens kycklinggryta skulle bli indisk men med hjälp av Markus Aujalay eller rättare sagt hans pappa så blev det denna version. Jag tvekade ett tag för receptet innehåller kokosmjölk och det står inte precis på min lista över 5 saker jag vill äta innan jag dör, men när det blev lite uppsaltat och syran från citronen kom till så blev det riktigt gott. Styckad kyckling ser inte så där aptitligt ut så jag tog kort på såsen som jag valde att sila pga de många kryddorna. Jag redde dessutom såsen med majzenamjöl.
1 kg kyckling, styckad utan skinn, min vägde 1,5 kg
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade, jag tog hela
1 liten bit ingefära, skalad och hackad, jag tog hel
rapsolja till stekning
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kardemummafrön, jag tog 10 baljor
1 tsk korianderfrön, lätt stötta, här blev det lite malet istället
5- 7 hela nejlikor
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
saft från 1 citron
salt
majzena till redning
Fräs löken i oljan, tillsätt kryddorna och fräs även dem. Tillsätt vattnet och kokosmjölken och låt det koka upp, lägg ner bitarna av kyckling och låt sjuda 20- 25 minuter eller tills kycklingen är klar. Tag upp den och red av såsen med majzena, smaka av med salt och pressa ner citronen. Sila.
Markus steker även kycklingen, något som jag hoppade över
1 kg kyckling, styckad utan skinn, min vägde 1,5 kg
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade, jag tog hela
1 liten bit ingefära, skalad och hackad, jag tog hel
rapsolja till stekning
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kardemummafrön, jag tog 10 baljor
1 tsk korianderfrön, lätt stötta, här blev det lite malet istället
5- 7 hela nejlikor
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
saft från 1 citron
salt
majzena till redning
Fräs löken i oljan, tillsätt kryddorna och fräs även dem. Tillsätt vattnet och kokosmjölken och låt det koka upp, lägg ner bitarna av kyckling och låt sjuda 20- 25 minuter eller tills kycklingen är klar. Tag upp den och red av såsen med majzena, smaka av med salt och pressa ner citronen. Sila.
Markus steker även kycklingen, något som jag hoppade över
Etiketter: Pippi
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home