Burmesisk kycklinggryta

1 kg kyckling, styckad utan skinn, min vägde 1,5 kg
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade, jag tog hela
1 liten bit ingefära, skalad och hackad, jag tog hel
rapsolja till stekning
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kardemummafrön, jag tog 10 baljor
1 tsk korianderfrön, lätt stötta, här blev det lite malet istället
5- 7 hela nejlikor
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
saft från 1 citron
salt
majzena till redning
Fräs löken i oljan, tillsätt kryddorna och fräs även dem. Tillsätt vattnet och kokosmjölken och låt det koka upp, lägg ner bitarna av kyckling och låt sjuda 20- 25 minuter eller tills kycklingen är klar. Tag upp den och red av såsen med majzena, smaka av med salt och pressa ner citronen. Sila.
Markus steker även kycklingen, något som jag hoppade över
Etiketter: Pippi
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home