söndag, oktober 01, 2006

Frukt-kokos och nötkakor


För ett tag sen lånade jag Mette Ankarloos bok "Medelhavsmat för svenska kök" och det blev kärlek vid första ögonkastet, jag lämnade såsmåningom tillbaka den och har nu lånat "Maten hemma" och det blev inte samma ögonblickliga ( kan man säga så ) känsla med efter ett tag växer den . Jag bakade hennes frukt och kokoskakor men slängde ner 1 dl hasselnötter också, kakorna är mycket goda och lite sega.

Frukt och kokoskakor

200 g smör
2 dl strösocker
3 msk sirap
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Kör smör, socker och sirap i en matberedare tills det blir jämnt, kolla smörklumpar! Blanda ner övriga ingredienser och hacka det så att det blir en deg med lite bitar i. Tag upp det på bakbordet och dela i 3 delar, rulla med lätt hand ut delarna till längder som bakplåten. grädda i 200 grader ca 20 minuter och degen flyter ut, låt svalna lite och skär i sneda bitar