Klimuffins

Mitt val föll slutligen på Steffis veteklimuffins från USA kokboken av Sheila Lukins, en helt underbar bok, det finns inte ett enda foto i den utan små patriotiska illustrationer i blått varvat med stjärnor i rött.
3,75 dl vetekli säger receptet och jag känner att jag får svårt att tugga redan, så jag börjar transformeringen av receptet som nu har blivit:
Karin och Steffie veteklimuffins
9 stora amerikanska muffinsformar
2 dl vetekli
3,25 dl lättfil
4 dl vetemjöl
0,75 dl grahamsmjöl
0,75 dl farinsocker
1 msk bakpulver
0,25 st malen muskotnöt
0,5 krm salt
1 dl russin, jag tog gula, man kan ha torkade blåbär eller körsbär istället
1 dl valnötter, grovt hackade
1 stort ägg
0,75 dl olja
Blanda först vetekli med lättfilen och ställ åt sidan.
Blanda samman de torra ingredienserna och frukten.
Rör ner ägget och oljan i kli-mjölkblandningen och rör försiktigt ihop smeten.
Klicka ut den i muffinsformarna och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
De ser lite grådassiga ut och smular lite, men är goda, det känns som om pålägget finns i brödet när man biter i ett russin.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home