Keso och morotsbullar
Eftersom min brödleverantör har dålig tillgång och dåligt utbud pga av skördesäsong bestämde jag mig för att baka själv, blev lite nostalgisk och plockade fram Siv och Key L Nilssons bok alla tiders bröd och valde ut det som heter "Lunchbullar med morot" och som jag bakat ofta i perioder. Detta är en jättetrevlig bok och en som det syns att den är väl använd.
Lunchbullar med morot
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
11- 13 dl vetemjöl
Jästen smulas, i med vatten sedan keso, morötter, salt olja och grahamsmjöl och till sist vetemjöl så den släpper bunken.
Låt jäsa 30 minuter
Knåda degen och dela den i två bitar, rulla ut längder som skäres i 12 bitar och ställs med snittytan upp på plåten.
Jäs 20 minuter och grädda sen i 225 grader ca 25 minuter. låt svalna på galler under bakduk.
Lunchbullar med morot
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
11- 13 dl vetemjöl
Jästen smulas, i med vatten sedan keso, morötter, salt olja och grahamsmjöl och till sist vetemjöl så den släpper bunken.
Låt jäsa 30 minuter
Knåda degen och dela den i två bitar, rulla ut längder som skäres i 12 bitar och ställs med snittytan upp på plåten.
Jäs 20 minuter och grädda sen i 225 grader ca 25 minuter. låt svalna på galler under bakduk.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home