Knäckebröd

Bråsta Tunnbröd 32 runda kakor
1 pkt jäst
75 g smör eller margarin
0,5 l mjölk
1 msk kummin, grovt stötta
0,5 msk salt
0,5 dl socker
6 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Smula jästen, smält matfettet och tillsätt mjölken, låt det bli 37 grader, häll över jästen och tillsätt kryddor och grahamsmjöl och till sist vetemjölet, där 6 dl är i underkant, arbeta degen smidig och låt den jäsa i 20 minuter. Ta upp och knåda den och dela i 32 bitar, kavla ut runda kakor som naggas och gräddas på bakplåtspapper 3 åt gången funkar, 250 grader, vänd dem efter ca 4 minuter och grädda vidare tills de får lite färg. Låt svalna på galler. När alla kakor är färdiggräddade sätter stänger jag av värmen och sätter in gallret i ugnen och luckan på glänt med hjälp av ett par grytlappar.
Etiketter: matbröd
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home