torsdag, juni 29, 2006

Sommardag

Åkte ner på bibblan på förmiddagen för att se vad de hade om attt laga mat i micron, givetvis fick jag en sån bok när jag köpte min men eftersom jag inte behöver den för att tina och värma mat har den förpassats till vinden, Myrorna eller soporna.
Hittade 2 stycken, en ganska ny från ICA- förlaget och en på engelska och det verkar inte vara mycket man inte kan göra i micron enligt dessa böcker så imorgon skall jag använda gulorna från Pavlovan som legat i frysen och göra Jan Hedhs Basilikaglass, den görs på yoghurt och jag har öppnat förpackningen och allt annat finns hemma.
När jag kom ut från bibblan kände jag mig lite hungrig och tänkte att jag skulle cykla ner till Västra Hamnen och ta en fika. När jag kom ner där ändrade jag mig och åt en dagens på Salt och Brygga och det skall jag göra om ! De hade två dagens varav en var vegetarisk och 2 á la carte. Idag var dagens Paella och jag fick en rejäl klick saffransrisotto med en pocherad fiskfilé ovanpå, lite bläckfisk och marinerade räkor + lite grönsaker. Dessutom hade de ett salladsbord med mycket bönor och linser i lite olika kombinationer och jättegott hembakat grovt bröd.
När jag ätit satt jag mig på bryggan och bläddrade och läste i mina böcker , tog sedan en glass på Bar Italia som för övrigt har stans bästa Café Latte! , sen åkte jag hem och då hade det gått 4 timmar. Det var såna här dagar jag ville ha på lovet!

Det var dags att ta hand om cous cousen jag gjorde igår och så här såg det ut, helt OK i smaken men ingen hit.


Jag bestämde mig för att taboulisera en del av dessa mängder som det blev. Jag tog en ansenlig mängd bladpersilja som jag hackade och tillsatte med pressad citron och sumak. Ser ut så här och blev JÄTTEGOTT!En bytta fyllde jag med orginalet och satte in i frysen, tänker äta den varm vid ett senare tillfälle. Sen tog jag resten och tillsatte mer persilja, hackad salladslök, hackade torkade aprikoser och russin och kryddade det med harissa och hemblandad Ras el Hanout. Smakar också bra och ser ut så här:Även detta får bli varm mat vid ett senare tillfälle. Det finns gränser för hur mycket cous cous man kan sätta i sig.
När jag var klar med detta kände jag mig lockad att göra Ilvas lavendelhonung och eftersom jag har ungefär 8 blomstänglar på min planta på balkongen bestämde jag mig för att gå ner på gården och plocka 4 stycken till 250 g honung. Det är en underbar gård till mitt hus och det var en av de saker som gjorde att jag bestämde mig för det här huset. När jag kommer ut från min port ser det ut så här:

och inne på gården så finns det bla en kryddträdgård och eftersom det mesta verkar ta en ofantlig tid idag här på blogger så återkommer jag med honung och kryddträdgården imorgon


Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home