lördag, maj 02, 2009

Fuglebjerggaard

Fuglebjerggaard ligger lite utanför Gilleleje som i sin tur ligger strax utanför Helsingör. Här bor Camilla Plum med sin familj. Det är Camilla som är mitt i bilden dessutom från plantskolan. Det man är specialist på är tomat och chiliplantor, jag köpte en svart tomatplanta och en som hette "Obama" jag kunde inte motstå namnet... finns planterade på min balkong numera, jag köpte dessutom en scotch bonnet chili och luftlök, den senaste skall jag plantera på kolonilotten.

Hon är precis lika okonstlad som i TV programmen
Fuglebjerggaard är en ekologisk lantgård som hon driver tillsammans med sin man Per, man har en affär som är öppen varje lördag mellan 10 och 16, dessutom har man en skördemarknad och en julmarknad. Ni som har sett TV programmen vet att man odlar säd som man maler och säljer på gården. Per brygger öl som vi (läs mamma och pappa) köpte en flaska av, det är ganska stora flaskor och vi kom övverens om att vi skulle öppna den nästa gång jag hälsade på. Förutom det gården producerar har man andra produkter som jäskorgar och andra ekologiska produkter, man säljer fryst kött från egna djur, ost, jäst och lite produkter från Rice

Givetvis säljer man bröd. Jag stod längre bak i kön än mina föräldrar och såg hur min far bleknade när paret före dem bad om rågbröd och såg hur ansiktsdragen lättade när de ville ha halva limpan....när jag kom fram till kassan hade brödskåpen fyllts på med fluiter av ölandsvete, vilket tyvärr ingen av oss köpte den här gången. Båda brödsorterna är otroligt goda!!!

Det är stenmalet mjöl som mals på gården, jag tror inte rågen som jag köpte är odlad på gården, men den var mald igår och man rekommenderar att den skall användas inom 3 månader.

Jag slutar med att citera en känd film;
I´ll be back!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home