måndag, april 27, 2009

Slottsfik


Jag blev med lite mer porslin för ett tag sen. Servisen heter Skåne och skall ha introducerats på Baltiska utställningen i Malmö något år 1924 kanske????
I alla fall så finns det olika skånska slott som motiv och förra söndagen åkte jag till Torup med två kompisar. I Malmö säger man att man åker till Bokskogen som är det friluftsområde som ligger precis bredvid. Nu är det läge att åka hit för att titta på vitsipporna. Det finns olika promenadvägar, man kan också gå i slottsparken och ta en tur till statarmuséet.
Vi gick den kortaste vägen för att sen sätta oss på det lilla caféet som finns där. Jag hörde Carl Jan prata om kulturbegreppet i maten på Meny förra eller förrförra veckan och han menade på att om man åker till en stenåldersutgrävning och det finns ett fik där så skall man inte servera delicatobollar ( "även om det kan vara nog så gott" )
Detta fik är ett utmärkt exempel på detta, här serveras hembakta kakor typ morotskaka, äppelkaka etc, man får kaffe i små kannor. Det finns våfflor och mackor och givetvis glass också.
Det är väldigt gott, även om "logistiken" kunde varit lite bättre, men vem bryr sig när man kan sitta ute i solskenet...

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home