torsdag, april 09, 2009

Samlarmani


Mina föräldrar hade köpt några gamla vichyvattenflaskor på en antikmässa ( Jag är inte den enda samlaren i familjen! ) och pappa undrade hur man fick tag i gummipackningen som var upptorkad. Vi har en hembränn...förl bryggningsaffär på Bergsgatan här i Malmö och de visade ha ett utbud i olika storlekar, även av korkar.
Jag fick en flaska och bestämde mig att jag skulle ha olivolja i den. Man kan ju köpa olika oljor och vinägrar i fina flskor på tex Oil and vinegar, flaskan med 3 kronor och hemgjord foliekork har jag köpt på en loppis och innehåller solrosolja, den lilla flaskan med chiliolja har jag köpt campari och soda i i Italien för länge sen, två flaskor till höger på bilden är gamla gräddflaskor och innehåller dadelbalsamvinäger och vit balsamvinäger. När jag tog bilden häromdagen tänkte jag att jag skulle haft en Oranginaflaska också, och att jag skulle t med mig en från Frankrike nästa gång jag var där. Dagen efter såg jag Orangina i kylen på Pressbyrån på Sturup, så numera har jag valnötsoljan som på bilden är i en liten juiceflaska till vänster i denna.
Ett litet tips är att använda sig av brickor under, både när man har det framme som detta eller i skåpet. De är så mycket lättare att göra rena. Sen finns det ju möjligheter att fynda sådana också...

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home