onsdag, september 03, 2008

Min egen Malmöfestival: Langos

Turen har nu kommit till alla festivalers favorit, de längsta köernas mat; Langos!
Ett ungerskt friterat bröd serverat med antingen vispad grädde och jordgubbssylt eller vitlökssmör, gräddfil, hackad lök och kaviar.
Fördelen med att göra detta hemma är att du kan lägga på en massa kaviar och ändå komma billigare undan, dessutom kan man finhacka rödlöken och det höjer smaken betydligt.
I många recept ingår kokt potatis i degen men jag har haft elever med ungerskt påbrå som berättat att mamma gör det av i princip vilken deg som helst som tex. sconesdeg. Jag har å andra sidan också haft elever som kommit med en ungersk kokbök och tagit för givet att jag skall förstå vad det står....När det kommer till mat litar jag alltid på elevers mammor så sedan dess har jag gjort langos på vanlig pizzadeg och de skulle antagligen gå jättebra att använda de pizzakit som finns i affären, fast man kan ju skippa kiten och bara köpa degen. Fritera i tex solrosolja eller någon slags matolja, olivolja är inget bra val här.
Bred på lite vitlökssmör på biten och sedan gräddfil, FINHACKAD röd lök och så mycket röd eller svart kaviar som du anser dig ha ekonomi för och sen kommer vi till musiken och här har jag allvarliga blogproblem men testa denna länk: http://www.ostblocket.se/ och du kommer till Östblockets hemsida där du kan provlyssna annars är Tummel fantastiska. Välkommen till Malmö!

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home