lördag, augusti 23, 2008

Min egen Malmöfestival

Malmöfestivalen handlar mycket om musik och mat. Eller egentligen skulle man kanske säga kultur för det är annat än musik också. Dessutom är det en mängd stånd med försäljning av allehanda saker. Det är MASSOR av folk ute och det dricks en mängd öl och säkert läsk också

Konserter vid flera ställen, just denna från Swingtältet, alla musiksmaker kan nog få ut något

Jag vet inte hur många matstånd det är och det är inte särskilt prisvärt. Dessutom får man oftast balansera sin lilla papperstallrik med ena handen och ölglaset i den andra och sen försöka få i sig något med den tredje...Till nästa år skulle jag vilja rekommendera att man sätter ut soptunnor längst Engelbrektsgatan också då folk drar sig undan lite för att kunna äta...
Om man nu inte bor i Malmö, inte har lust att åka dit, inte lust att vänta till nästa år så skulle jag rekommendera att man ordnar sin egen festival hemma i bostaden. För att få den rätta känslan kan man ju servera maten på papptallrikar och tränga ihop sig i garderoben kanske...
Vi börjar med kräftskivan!

Nuför tiden tar man med egna kräftor, men vill man vara säker på att få sitta så skall man vara på plats 5 timmar innan. Nu slipper man det om man fixar sin egen festival.
Jag rekomenderar dock att man kokar nytt spad till kräftorna.
1 fpk djupfrysta kräftor, ta stora, det blir enklare vid ätandet

2,5 liter vatten
0,75 dl salt
1 sockerbit eller motsvarande mängd strö, 1 tsk kanske
massor av krondill!!

Koka upp detta och låt det kallna.
Tina kräftorna, helst i kyl, slå av det gamla spadet.
Häll över det nya spadet.
Låt det stå i alla fall 6 timmar.

Musik till detta är självklart; Grus i dojan! Det blir nog till att gå upp på vinden och hämta ner grammofonen, den som har stift och spelar skivor som är stora och svarta. Kaffe utan grädde till efterrätt, absolut ingen latte!

1 Comments:

Anonymous Brazilian Linda said...

Haha, jag gilalde det där med att tränga in sig i garderoben :)

Låter helskoj med festival!

7:23 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home