Rabarberpaj
Jag har blivit med en halv kolonilott, är lite inneboende typ. Så när jag säger att rabarbern är egenodlad så har jag inte gjort så mycket ännu. Receptet är från Vår kok bok med lite bakpulver för fluffighetens skull
Rabarberpaj 1 pajform avgör själv hur många det räcker till
500 g rabarber i små bitar
0,5 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 satser pajdeg
225 grader ca 20 minuter
Enligt kokboken kan man tillsätta 1 msk potatismjöl vilket jag glömde men det blev nog bättre utan.
Vi åt vispad grädde till men här finns även ett enkelt recept på vaniljsås, känner man för glass till så är det upp till er
Rabarberpaj 1 pajform avgör själv hur många det räcker till
500 g rabarber i små bitar
0,5 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 satser pajdeg
225 grader ca 20 minuter
Enligt kokboken kan man tillsätta 1 msk potatismjöl vilket jag glömde men det blev nog bättre utan.
Vi åt vispad grädde till men här finns även ett enkelt recept på vaniljsås, känner man för glass till så är det upp till er
Etiketter: Dessert, frukt och bär, Självhushållning, sockerchock
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home