tisdag, mars 25, 2008

Gaufrettes au Miel

Våffeldagen i kombination med en fixering vid fransk mat gör att det får bli Honungsvåfflor. Lätta och frasiga står det i indexet till receptet. Jag håller nog inte riktigt med...smakar lätt av honung gör de och man kan mycket väl ha sylt och grädde till. Jag tog grekisk yoghurt och hackade valnötter för variationens skull och för att det var det som fanns hemma. Receptet kommer från Mireille Johnstons "Det klassiska Franska köket"
Honungsvåfflor, kanske 10 - 15 stycken

6 dl vetemjöl
110 g honung
2 äggulor
1 msk apelsinblomsvatten
5 dl mjölk
60 g smält avsvalnat smör
0,5 tsk salt
2 äggvitor vispade till hårt skum

florsocker att pudra över

Blanda alla ingredienserna och enligt boken skall det stå och svälla i 4 timmar, jag lät min smet stå kanske 30 minuter.
Grädda våfflor, det går åt ca 1 dl smet/ våffla
Pudra över florsocker eller servera på valfritt sätt

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home