Sockerkaka
Anna skriver också att den är idealisk till tårtbottnar. Ja där passar den nog bättre.
Sockerkaka
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk ( eller vatten )
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smord och bröad 1,5 liters form
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda samman de torra ingredienserna
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt koka upp och vispa ner det i äg-sockerblandningen. Rör ner de torra ingredienserna
Häll i formen, grädda 175 grader ca 35 - 40 minuter ( mina behövde längre tid )
Jag har ett riktigt bra sockerkaksrecept i en pärm som står under mitt matbord i köket, har en svag förhopping att kunna få hit hantverkare i en snar framtid så jag har börjat tömma vardagsrummet. Återkommer i ämnet
Etiketter: sockerchock
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home