Lördagsgodis 2
När jag var liten åt vi mycket kräm och mjölk till lunch, dock åt vi inte äppelkräm vad jag kan komma ihåg däremot plommon, rabarber och krusbär. Det är viktigt att ta äpplen med smak i. Recetet kommer från Vår kokbok men jag bytte ut kanelstången mot stjärnanis.
Äppelkräm, 2 rejäla portioner
2-3 äpplen, ca 5 dl skurna i bitar
2 dl vatten
2 msk socker
1 stjärnanis eller kanelstång
1 msk potatismjöl
Skala och dela äpplena i små bitar.
Blanda samman äpplen, vatten, socker och krydda i en kastrull och sjud tills äppelbitarna mjuknat. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Ta bort från värmen vid första bubblan och häll upp i en fin skål, strö lite socker över så det inte bildas skinn. Servera avsvalnad eller kall med kall mjölk.
Äppelkräm, 2 rejäla portioner
2-3 äpplen, ca 5 dl skurna i bitar
2 dl vatten
2 msk socker
1 stjärnanis eller kanelstång
1 msk potatismjöl
Skala och dela äpplena i små bitar.
Blanda samman äpplen, vatten, socker och krydda i en kastrull och sjud tills äppelbitarna mjuknat. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Ta bort från värmen vid första bubblan och häll upp i en fin skål, strö lite socker över så det inte bildas skinn. Servera avsvalnad eller kall med kall mjölk.
Etiketter: Dessert, frukt och bär, lördagsgodis, Äppel päppel pirum parum
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home