Äppeltzatziki
Jag verkligen älskar tzatziki. Jag vet att tzatzikt görs på gurka, vitlök och tjock yoghurt, men jag har sett lite varianter där man bytt ut gurkan mot morot, rödbetor och äpple. Morot är helt OK men kanske inte tzatziki utan en god morotssallad, rödbetorna har jag kvar men äppeltzatzikin är helt ljuvlig!
Den är krispig och frisk i smaken.
1 äpple, grovt rivet med skal
2 vitlöksklyftor, rivna
tjock yoghurt efter smak
salt och peppar
Krama ur vätskan ur äpplet, blanda samman med så mycket yoghurt att det håller ihop äpplena och lite till. Smaka av med salt och peppar
Blir till 2 personer kanske, på bilden dekorerad med äppelmynta och ananasmynta från balkongodlingen
Den är krispig och frisk i smaken.
1 äpple, grovt rivet med skal
2 vitlöksklyftor, rivna
tjock yoghurt efter smak
salt och peppar
Krama ur vätskan ur äpplet, blanda samman med så mycket yoghurt att det håller ihop äpplena och lite till. Smaka av med salt och peppar
Blir till 2 personer kanske, på bilden dekorerad med äppelmynta och ananasmynta från balkongodlingen
Etiketter: frukt och bär
1 Comments:
Vad gott det låter. Kanske ett nyttigt lördagsgodis som bidrag hos Brasilian Linda. =)
Skicka en kommentar
<< Home