Cole slaw
Jag lärde mig tycka om coleslaw som au pair flicka i USA. Detta recept har jag fått av samma gamla kollega som linfröbullarna jag bloggat om tidigare. Detta är en coleslaw som har väldigt lite dressing, orginalreceptet innehäll 1 grön och 1 röd paprika med jag föredrar morötter. Både vitkålen, morötterna, persiljan, purjolöken och tomaterna kommer från ekolådorna.
400 g vitkål, ca 1 liter strimlad med osthyvel
2 morötter, grovt riven
2 msk hackad lök ( purjolök )
0,5 dl hackad persilja
1 dl majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 msk socker
grovmald svartpeppar
Blandas ihop och får stå till nästa dag.
400 g vitkål, ca 1 liter strimlad med osthyvel
2 morötter, grovt riven
2 msk hackad lök ( purjolök )
0,5 dl hackad persilja
1 dl majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 msk socker
grovmald svartpeppar
Blandas ihop och får stå till nästa dag.
Etiketter: 10 rätter med vitkål, ekologiskt, grönsaker
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home