Kycklingfilé med citronsås och druvsallad
Så här gör man kycklingen 4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk rosépeppar, jag tar mer
0,5 msk salt
2 tsk socker
Krossa pepparn och blanda med salt och socker, gnid in filéerna och låt marinera ett dygn, jag brukar låta filéerna tina i kryddorna i kylen ett dygn
Kycklingen brynes i stekpanna och får eftersteka ca 15 minuter i 175 grader, tempen skall vara 65 grader annars ingen rosa saft
Druvsallad:
1 msk honung
2 msk pressad citron
1 krm krossad muskotblomma
5 hela kryddpepparkorn, krossade
300 g gröna druvor
Halvera druvorna och kärna ur dem, ett tips är att använda kärnfria druvor, blanda med övriga ingredienser och låt det stå minst 20 minuter.
Sås:
1 dl Creme fraiche
1 dl vatten
0,5 tärning grönsaksbuljong
2 krm rivet citronskal
2 msk marinad från druvorna
Blanda alltsammans och låt det sjuda i 5 minuter, jag använder 2 dl Yoplait 8% CF och inget vatten.
Tidningen rekommenderar ris eller bulghur till, jag föredrar potatis, gärna pressad. Grönsaker med lite färg, jag är svag för gröna ärtor...
Etiketter: Pippi
1 Comments:
Hej Karin. Jag vill gärna utmana dig :)
Se min blogg för mer info.
http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/
Skicka en kommentar
<< Home