lördag, mars 10, 2007

Bokskogen

Detta är Torups slott. Det ligger vid/ i (?) ett friluftsområde utanför Malmö som heter Bokskogen. Det är lite i gränstrakterna för jag tor delar av området hör till Svedala. Skall du leta på kartan kolla efter Bara. Det var mitt första besök där men jag har hört talas om det sen jag flyttade hit, det skall vara mängder av vitsippor här på våren och när bokskogen slår ut måste det vara underbart. Nu fick vi nöja oss med Snödroppar i slottsparken:
och en rutplantering av krokusar, också den i slottsparken. Om man tittar riktigt noga så ser man blågula romber i gräsmattan. Tittar man upp till höger så ser man att det var fler än vi som var där.
I Bokskogen finns det en mängd slingor som man kan promenera eller springa, vissa är upplysta, det finns platser att ha picknick på eller så kan man göra som oss, dricka kaffe i jaktpaviljongen, MYCKET gott kaffe, vi fick en liten kanna och man dricker ur små kaffekoppar, jag åt morotskaka till, saftig och god, med hackade valnötter och pumpafrön på glacyren. Vi satt ute och tittade på två fåglar i dammen bredvid. Nu skall vi vänta på bokarna och vitsipporna sen skall vi tillbaka och ha årets första picknick!

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home