Romersk kikärtssoppa
Enligt boken skall receptet räcka till 4 personer, jag får ut 6 portioner om man serverar bröd till etc.
Zuppa di Ceci
300g kikärtor, blötlagda över natten
2 l grönsaksbuljong ( tärning )
3 - 5 vitlöksklyftor
barren från 2 kvistar färsk rosmarin
4 cm peperoncini eller styrka på annat vis
5 msk olivolja ( jag tar betydligt mindre )
1 brk krossade tomater
100 g liten pastasort, jag tog fusilli den här gången
Koka kikärtorna mjuka i grönsaksbuljongen, tag upp hälften och mixa dem med lite vätska.
Under tiden gör en tomatsås:
Fräs, hackade eller skivade vitlöksbitar med rosmarin och peperoncini eller annan hetta i olivoljan, tillsätt krossade tomater och låt detta puttra till en tomatsås medans kikärtorna kokar, smaka på såsen, blir den för stark ta upp "styrkan" blir det inte tillräckligt stark får man justera efteråt.
När du tar upp hälften av kikärtorna tillsätter du pastan och kokar den al dente, tillsätt de mosade kikärtorna och tomatsåsen, smaka av med salt och peppar. strö ev lite parmesan över när du skall äta.
Etiketter: grönsaker, längtan till Italien, Soppa
1 Comments:
Underbart litet recept! Använde 1 msk torkad rosmarin istället för färsk, och använde en halv röd chilifrukt istället för peperoncini. Jättegott!
Skicka en kommentar
<< Home