Balsammarinerade paprikor
För många år sedan publiserade Allt om mat ett recept på tomatmarinerade paprikor, jag har aldrig förstått varför, för receptet innehöll inte en tomat så långt ögat nådde.
Jag gör detta med ojämna mellanrum, fryser även in de marinerade paprikorna och stoppar i matlådan.
Kombinationen av paprikans sötma, syran från vinägern och sältan från fetaosten är fenomenal, använder man dessutom paprika i olika färger så blir det oerhört vackert mot fetaosten och de svarta oliverna
Balsammarinerade paprikor
10 paprikor, helst i olika färger
olja till pensling
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
200 g fetaost
25 - 30 svarta oliver
Sätt ugnen på högsta värme och grill.
Kvarta paprikorna, tag bort kärnhuset och pensla skalet med olivolja.
Grilla högst upp i ugnen till skalet bubblar och blir svart.
Lägg ett bakplåtspapper över och sen en handduk ( tycker detta är smidigare än att lägga paprikorna i påsar etc )
Låt dem svalna något och skala dem sedan.
Blanda samman olivolja, vitlöken som pressas eller rivs, salt och gärna malen svartpeppar.
Blanda ner paprikabitarna och låt dra i rumstemperatur några timmar.
Lägg upp dem på ett fint fat och strö fetaost i tärningar och oliver över.
Bilden visar när jag gjorde på-spisen-snabb-varianten där jag bara fräste paprikan och smaksatte med balsamvinäger.
Jag gör detta med ojämna mellanrum, fryser även in de marinerade paprikorna och stoppar i matlådan.
Kombinationen av paprikans sötma, syran från vinägern och sältan från fetaosten är fenomenal, använder man dessutom paprika i olika färger så blir det oerhört vackert mot fetaosten och de svarta oliverna
Balsammarinerade paprikor
10 paprikor, helst i olika färger
olja till pensling
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
200 g fetaost
25 - 30 svarta oliver
Sätt ugnen på högsta värme och grill.
Kvarta paprikorna, tag bort kärnhuset och pensla skalet med olivolja.
Grilla högst upp i ugnen till skalet bubblar och blir svart.
Lägg ett bakplåtspapper över och sen en handduk ( tycker detta är smidigare än att lägga paprikorna i påsar etc )
Låt dem svalna något och skala dem sedan.
Blanda samman olivolja, vitlöken som pressas eller rivs, salt och gärna malen svartpeppar.
Blanda ner paprikabitarna och låt dra i rumstemperatur några timmar.
Lägg upp dem på ett fint fat och strö fetaost i tärningar och oliver över.
Bilden visar när jag gjorde på-spisen-snabb-varianten där jag bara fräste paprikan och smaksatte med balsamvinäger.
Etiketter: grönsaker
2 Comments:
Tack du, det där lät riktigt gott :)
Vad hände med cyberkocken?
Skicka en kommentar
<< Home