fredag, januari 26, 2007

Balsammarinerade paprikor

För många år sedan publiserade Allt om mat ett recept på tomatmarinerade paprikor, jag har aldrig förstått varför, för receptet innehöll inte en tomat så långt ögat nådde.
Jag gör detta med ojämna mellanrum, fryser även in de marinerade paprikorna och stoppar i matlådan.
Kombinationen av paprikans sötma, syran från vinägern och sältan från fetaosten är fenomenal, använder man dessutom paprika i olika färger så blir det oerhört vackert mot fetaosten och de svarta oliverna

Balsammarinerade paprikor

10 paprikor, helst i olika färger
olja till pensling
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt

200 g fetaost
25 - 30 svarta oliver

Sätt ugnen på högsta värme och grill.
Kvarta paprikorna, tag bort kärnhuset och pensla skalet med olivolja.
Grilla högst upp i ugnen till skalet bubblar och blir svart.
Lägg ett bakplåtspapper över och sen en handduk ( tycker detta är smidigare än att lägga paprikorna i påsar etc )
Låt dem svalna något och skala dem sedan.
Blanda samman olivolja, vitlöken som pressas eller rivs, salt och gärna malen svartpeppar.
Blanda ner paprikabitarna och låt dra i rumstemperatur några timmar.
Lägg upp dem på ett fint fat och strö fetaost i tärningar och oliver över.

Bilden visar när jag gjorde på-spisen-snabb-varianten där jag bara fräste paprikan och smaksatte med balsamvinäger.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Anne said...

Tack du, det där lät riktigt gott :)

3:59 em  
Anonymous Anonym said...

Vad hände med cyberkocken?

7:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home