Balsammarinerade paprikor

Jag gör detta med ojämna mellanrum, fryser även in de marinerade paprikorna och stoppar i matlådan.
Kombinationen av paprikans sötma, syran från vinägern och sältan från fetaosten är fenomenal, använder man dessutom paprika i olika färger så blir det oerhört vackert mot fetaosten och de svarta oliverna
Balsammarinerade paprikor
10 paprikor, helst i olika färger
olja till pensling
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
200 g fetaost
25 - 30 svarta oliver
Sätt ugnen på högsta värme och grill.
Kvarta paprikorna, tag bort kärnhuset och pensla skalet med olivolja.
Grilla högst upp i ugnen till skalet bubblar och blir svart.
Lägg ett bakplåtspapper över och sen en handduk ( tycker detta är smidigare än att lägga paprikorna i påsar etc )
Låt dem svalna något och skala dem sedan.
Blanda samman olivolja, vitlöken som pressas eller rivs, salt och gärna malen svartpeppar.
Blanda ner paprikabitarna och låt dra i rumstemperatur några timmar.
Lägg upp dem på ett fint fat och strö fetaost i tärningar och oliver över.
Bilden visar när jag gjorde på-spisen-snabb-varianten där jag bara fräste paprikan och smaksatte med balsamvinäger.
Etiketter: grönsaker
2 Comments:
Tack du, det där lät riktigt gott :)
Vad hände med cyberkocken?
Skicka en kommentar
<< Home