fredag, februari 02, 2007

La Couronne

Heter en trevlig restaurang här i Malmö. Den ligger ganska nära Triengeln på gågatan och har uteservering på sommaren. Bredvig porrbiografen skall man säga till gamla malmöbor så vet de var den ligger...
La Couronne är en systerrestaurang till Brogatan som man når om man går genom passagen till höger om dörren, då passerar man även Miso, den veganska restaurangen.
Jag var där förra helgen och åt Moule frites, dvs kokta musslor och pommes frites, till efterrätt deras specialitet; créme caramelle. Om du inte kan ta dig dit och är sugen så hittar du ett recept på brylépudding här hos Kinna. Musslor kokar du så här:

Musslor, valfri mängd

Skrubba musslorna och släng de som inte är stängda eller som inte stänger sig när du knackar på dem.

Fräs lite lök och vitlök i olja i en stor gryta, häll på vitt vin och koka ihop tills nästan inget återstår, tillsätt hackad bladpersilja och musslorna, på med lock och koka tills musslorna öppnar sig. Jag vet inte hur lång tid det tar riktigt. När du äter sen så slänger du alla musslor som är stängda.

När jag var på Sicilien för många år sedan lärde jag mig använda musselskalen som tång och lägga dem i varandra när dem är tomma. Ser trevligt ut och tar mindre plats i soporna.

Sällskapet åt stekt biff av något slag med pommes frites och bearnaisesås och vaniljglass med chokladsås till efterrätt och även detta var mycket gott!

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger ilva said...

jag har mailat dig men inte hört något så då provar jag så här fast jag brukar få mail om att du inte får reda på att jag kommenterat. Cybekocken-kan du maila mig så kan vi väl lägga upp en plan?

2:40 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home