söndag, september 24, 2006

...och nu blir det cyberkocken...

dock utan bild tyvärr, vi, dvs kameran och jag är inte riktigt överens när man skall tala om att det är dags för laddning av batteriet, jag tycker att det borde vara som på mobilen dvs staplarna blir mindre, medan kameran tycker att nu är det så!
Receptet kommer här i alla fall , det är en kombination av gammal goding och ny kärlek och känns inte ett dugg italienskt.

Apelsinkyckling med quinoasallad

Apelsinkyckling 2 p

2 kycklingfiléer
1 msk svarta sesamfrön
smör/rapsolja till stekning

marinad:
0,5 dl apelsinjuice, pressad eller från tetran
0,25 dl pressad citron
2 tsk färsk finhackad ingefära
1,5 msk mango chutney
0,5 msk mango balsamvinäger
0,5 tsk sesamolja
några droppar chiliolja ( börjar bli tjatigt, jag vet med den är så bra ), funkar säkert bra med flakes eller färsk strimlad, harissa el dyl
0,5 tsk salt

Blanda samman ingredienserna till marinaden.
"panera" kycklingfiléerna i sesamfröna och bryn dem i en stekpanna, stek dem färdigt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Häll över marinaden och låt stå till nästa dag eller åtminstånde från morgon till kväll.
Skär upp dem lite på snedden och lägg dem ovanpå quinoasalladen

Quinoasallad 2p
1,5 dl quinoa
4 soltorkade tomater, marinerade, skurna i 4 delar
10 cm gurka, skalad och utan fröhus, tärnad
2 salladslökar, finstrimlade
0,5 dl finhackad persilja
1/2 kruka basilika, bladen finstrimlade
1 dl grovt hackad rucula
3 msk olivolja
1,5 msk mango balsamvinäger

Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter eller tills den känns klar, smaka på den så att den är tillräckligt salt. Låt den kallna och tillsätt övriga ingredienser och smaka ev av med lite salt.

1 Comments:

Blogger Kinna Jonsson said...

hej igen, 2p betyder det 2 points?

6:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home