Modern potatisgratäng
Modern och modern, receptet kommer från en gammal ICA kuriren och kanske är det modernt igen för det är nog publiserat på 80- talet.
Det blev ingen bild men det ser ut som vilken potatisgratäng som helst, räcker till 4 personer och det moderna är att man inte använder grädde utan 3% mjölk och kokar potatisen med mjölken först.
Modern potatisgratäng
1 gul lök, kvartad och skivad i tunna skivor
smör/rapsolja till stekning
10 potatisar, 750 g
4 dl mjölk, 3 %
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
rejält med svartpeppar från kvarnen
chiliolja, spiZe är stark och bra!
riven ost att strö över
Fräs löken i fettet och tillsätt mjölken och tunnskivad potatis, riv eller pressa ner vitlöken, salta och peppra, droppa i lite chiliolja, låt alltsammans koka på svag värme under nätt omrörning i ca 10 minuter, använd teflonpanna eller annan belagd panna. Smaka av om det behövs mer kryddor och häll det sedan i en smord ugnsform, strö ev ost över och sätt in i 225 grader ugn och grädda tills den fått fin färg och potatisen är klar, ca 20 minuter.
Det blev ingen bild men det ser ut som vilken potatisgratäng som helst, räcker till 4 personer och det moderna är att man inte använder grädde utan 3% mjölk och kokar potatisen med mjölken först.
Modern potatisgratäng
1 gul lök, kvartad och skivad i tunna skivor
smör/rapsolja till stekning
10 potatisar, 750 g
4 dl mjölk, 3 %
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
rejält med svartpeppar från kvarnen
chiliolja, spiZe är stark och bra!
riven ost att strö över
Fräs löken i fettet och tillsätt mjölken och tunnskivad potatis, riv eller pressa ner vitlöken, salta och peppra, droppa i lite chiliolja, låt alltsammans koka på svag värme under nätt omrörning i ca 10 minuter, använd teflonpanna eller annan belagd panna. Smaka av om det behövs mer kryddor och häll det sedan i en smord ugnsform, strö ev ost över och sätt in i 225 grader ugn och grädda tills den fått fin färg och potatisen är klar, ca 20 minuter.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home