söndag, juni 27, 2010

Flatbread med ädelost och vindruvor


Annika Sörenstam lagar mat i senaste numret av buffé. För att vara på säkra sidan gjorde vi en vanlig med skinka och ost också. Vi använde oss av Sara Lee pizzakit, för 25 kronor får man kyld deg till en plåt och en burk tomatsås, sen kompletterade vi med strimlad skinka, oregano och riven ost. Min brorsdotter tyckte det var roligt att öppna degburkarna då det liksom puffade till. Den här degen är exempel på bra halvfabrikat!
Annika Sörenstam sommarpratade i lördags så vill du ha underhållning under tiden så ladda ner och lyssna.

Flatbread med ädelost och druvor 1 plåt

1 pizzabotten, färdig enligt ovan eller hemgjord
1 rödlök, strimlad
smör till stekning
140 g ädelost
0,5 brk mascarpone
100 g vindruvor, delande och urkärnade
50 g valnötter eller som i vårt fall pecannötter

Sätt ugnen på 200 grader.
bred ut, eller kavla ut pizzabottnen på en plåt
Stek rödlöken mjuk.
Riv ädelosten och blanda med mascarponen.
Bred ostkrämen över, det blir ganska mycket så bred ända ut i kanterna så blir det inte så tjockt i mitten.
Fördela rödlöken över och grädda i lite drygt 10 minuter, fördela nötterna och vindruvorna över och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt svalna något innan den skärs i bitar och njuts tillsammans med en drink tex.