måndag, maj 24, 2010

Havtornssorbet


Fryselementet till min glassmaskin har varit dåligt länge och nu har "färgen" börjat flagna så det har varit dags för ett nytt länge och häromdagen cyklade jag förbi Hemmabutiken vid Värnhemstorget och gick in, nu hade de inte reservdelar men hänvisade mig till Rakspecialisten som ligger på Möllevångsgatan. Där har jag gått förbi många gånger och varit förvånad över att det finns en affär som enbart säljer rakmaskiner...det gör man alltså inte!
Lycklig ägare till ett nytt fryselement skulle här göra glass och sorbet.
Jag har havtornsjuice i frysen, jag har alltså kört bären i råsaftscentrifugen, nu finns det frysta havtorn hos ICA i alla fall som man kan använda om man inte har tillgång (och ork!) till att plocka egna.

Så här gjorde jag:
2dl socker
2 dl vatten
koka upp, koka några minuter och låt kallna
tillsätt 1,5 dl havtornsjuice
Jag tyckte att detta var lite väl surt så jag tillsatte även
0,5 dl vit sirap

Detta frystes i glassmaskin och rördes sedan för hand i omgångar.
Det blev en smakrik, frisk sorbet, jag funderar om man kunde tagit mindre juice, men har inte kommit fram till något svar. Under tiden njuter jag!

3 Comments:

Anonymous tina said...

Havtorn är min favorit. Men (än) äger jag ingen glassmaskin, det är lite synd faktiskt, det ser gott ut!

1:38 em  
Blogger Karin said...

Glassmaskin hör kanske inte till livets nödtorft men det är roligt och blir väldigt gott.
Har man fest håller isbitarna väldigt länge i skålen eftersom den är isolerad, litet tips bara...

8:01 em  
Blogger Unknown said...

Hej
Ser att ni gillar Havtorn och förstått hur nyttigt det är. Ni är välkommna att beställa mera av mig. Vänligen Fredrik

www.larssens.se

5:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home