Inte mammas köttbullar
Jag köpte Expressen härom dagen och även den lilla boken om mat från mellanöstern, mycket som verkar gott och mycket lamm. Dessa köttbullar föll mig i smaken, men ärligt talat så kan man utesluta linserna, jag använde mig av röda, det kanske blir annorlunda med gröna eller svarta...Dessutom tog jag nötfärs och lade till ett ägg i smeten.
Så här gjorde jag:
Lins och nötfärsbullar 4 portioner
2 dl kokta kalla röda linser, 1 dl okokta
400 g nötfärs
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald kanel
1 krm chilipulver eller annat som hottar upp
några tag med svartpepparkvarnen
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor, rivna
0,5 pressad citron
1 msk torkad mynta
1 ägg
olja till stekning
Blanda ihop alltsammans och forma små bullar som plattas till något och som steks i olja.
Eftersom jag kokte 2 dl linser gjorde jag en linssallad ungefär som en tabboule fast med linser istället för vete. Det är inte taboulle men däremot en god linssallad!
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home