Hummer och saffranspasta
Som ensamhushållare är jag ständigt på jakt efter enkla snabba rätter som är lätta att svänga ihop för en person. Föregångaren till denna pastarätt hittade jag i Italienboken som man fick köpa med Expressen eller Kvällsposten häromveckan.
Detta blir klart lika snabbt som det tar för pastan att koka och det är bara en kastrull att diska ( eller ställa i hon med vatten i ...)
2 nävar kort pasta;gnocchi
saltat vatten att koka den i
1 dl gröna ärtor från frysen
6-7 stycken jätteräkor
0,5 dl turkisk yoghurt
lite saffran
1 tsk hummerfond
lite sambal oelek eller annat som ger styrka
lite färsk timjan, vilket jag hade svårigheter att få fram i beckmörkret på min balkong
Koka pastan al dente, mot slutet slänger du ner ärtorna och precis i slutet räkorna så att de blir varma. Häll det i en sil eller durkslag och skaka lite
"Stöt" saffranet med lite salt i en liten skål, blanda ner yoghurt, fond och sambal oelek
När pastan är kokt och hälld i silen sätter du kastrullen på platan igen och värmer såsen lite, och tillsätter sedan pastan-ärtorna-räkorna. Rör runt och lägg upp. Pronto!
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home