söndag, november 30, 2008

Hummer och saffranspasta


Som ensamhushållare är jag ständigt på jakt efter enkla snabba rätter som är lätta att svänga ihop för en person. Föregångaren till denna pastarätt hittade jag i Italienboken som man fick köpa med Expressen eller Kvällsposten häromveckan.
Detta blir klart lika snabbt som det tar för pastan att koka och det är bara en kastrull att diska ( eller ställa i hon med vatten i ...)

2 nävar kort pasta;gnocchi
saltat vatten att koka den i

1 dl gröna ärtor från frysen
6-7 stycken jätteräkor

0,5 dl turkisk yoghurt
lite saffran
1 tsk hummerfond
lite sambal oelek eller annat som ger styrka

lite färsk timjan, vilket jag hade svårigheter att få fram i beckmörkret på min balkong

Koka pastan al dente, mot slutet slänger du ner ärtorna och precis i slutet räkorna så att de blir varma. Häll det i en sil eller durkslag och skaka lite

"Stöt" saffranet med lite salt i en liten skål, blanda ner yoghurt, fond och sambal oelek

När pastan är kokt och hälld i silen sätter du kastrullen på platan igen och värmer såsen lite, och tillsätter sedan pastan-ärtorna-räkorna. Rör runt och lägg upp. Pronto!