tisdag, december 02, 2008

Roquamole rocks!!


I buffé fanns det också ett recept på denna röra baserad på grönmögelost och avocado och eftersom jag fick två superfina avocados i min mossagårdslåda var det bara att köpa lite ost och inlagd jalapeno. Det är osten som är den dominerande smaken men konsistensen och hettan från chilin gör den tusen gånger bättre än den vanliga varianten jag brukar göra med gräddfil eller turkisk yoghurt. Chips är ingenting jag brukar köpa men jag gillar att dippa grönsaker och "hembakt" knäckebröd och i morse bredde jag röran på en skiva frukostknäcke. Jag kan tänka mig att en klick är jättegott på ägghalvor, fyllning i snittar eller varför inte i en smörgåstårta eller...
Själv kombinerade jag den med grönsaker och en grönkålspaj till gårdagens lunch


Roquamole
Jag gjorde halv sats, tänk på att den ändrar färg så gör den precis innan du skall äta

125 g grönmögelost
0,5 dl gräddfil ( turkisk yoghurt )
2 mogna avocados
0,5 dl hackad inlagd jalapeno ( jag köpte en skivad hot variant)
2 salladslökar ( blev lite finhackad gul istället )
lite paprikapulver

Börja med att mosa osten och gräddfilen med en gaffel och mosa sen ner avocadon. Hacka chilin och skiva salladslöken och blanda ner det tillsammans med lite paprikapulver.
Det går säkert bra att mixa detta men jag föredrar den lite knöliga konsistensen man får med en gaffel

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Låter onekligen som en spännande dipsås. Inget behov av cayennepeppar om jalapenon är strak antar jag.

2:34 em  
Anonymous Anonym said...

Jag såg också receptet, men har inte provat ännu. Litar på dig att det är gott och testar till lördagens middagsbjudning.
Hälsningar Mamma Mat

7:08 em  
Anonymous Anonym said...

Har du sett att Grand Hotel i Lund numera även bloggar mat?
Kika in på http://www.grandilund.se/index.php/category/matodryck/
Hälsningar Mamma Mat

12:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home