söndag, mars 30, 2008

Fossier

Fossier har en lång historia och gör dessutom kex med bilder av katedralen fast mest kända är de nog för sina rosa kex. En sort påminner om de italienska kexen man har till Tira mi sù men är sprödare. Skall vara goda till champagne...En annan sort är mer som mandelkakor, rosa även dessa, det rosa är hallon troligen med tillsats av färgämnen, givetvis är receptet hemligt. Det finns andra sorters kex också och så finns det smulor som man kan strö över tex glass. Fossier har en fabrik någonstans i Reims och man kan gå guidad visning där om man vill. Champagnekorkskexen tycker inte jag är någon höjdare, det är vanliga fabrikstillverkade kex som jag dessutom tycker är för tjocka. De innehåller enligt paketet mandel och champagne, enligt innehållsförteckningen innehåller de 5,9 % mandel och 2 % champagne vilket borde vara ekvivalent med att om jag dricker champagne nästa gång jag bakar så är detta vad som kommer ut med utandningsluften...

Etiketter: ,