tisdag, augusti 28, 2007

Chokladfabriken

Nästan vid Möllevångstorget ligger Mazettis gamla fabrikslokaler. En vacker tegelbyggnad med de berömda ögonen på grindarna. Både Mazetti och Fazer är borta för länge sen och nu finns här kulturskola, nattklubb mm men det går att få köpa choklad där fortfarande. Malmö chokladfabrik som har tillverkning på annat ställe i Malmö har ett litet café/ butik kombinerat med museum mad gamla askar, formar, papper etc som man blir riktigt nostalgisk av att titta på. Tyvärr så är det trångt och få bord så sitter det folk vid borden känns det lite påträngande att envisas med att titta i alla montrarna. Man gör dessutom egna chokladblandninga och kakorna säljs även på ICA Maxi i Västra hamnen ( fast där får man nog aldrig smaka...)
Jag fick för mig att testa praliner, jag gillar mörk choklad men förstår inte riktigt tjusningen med praliner. Jag tycker oftast inte att fyllningen smakar tillräckligt. Så var det även här, den mörka längst till vänster skulle innehålla kanel och calvados men kanelsmaken tar överhanden...
Den enda pralin som jag fått en kick av var den med gorgonzola och armagnac som jag blev bjuden på när jag var på bröd, marmelad och chokladafton förra hösten.
Men jag prövar vidare, det är som de säger ett tufft jobb men nån skall göra det!

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Åsa said...

Har du provat choklad från Peter Beijer, som ligger nere på Baltzargatan? Deras praliner smakar definitivt något! Om du gillar mörk choklad kan jag tipsa om deras chili-tryffel :)

6:00 em  
Blogger karin said...

Jag har faktiskt aldrig varit inne där, har fått lite avsmak när jag ser undre bassängen på chokladfontänen, men jag skall testa!

7:44 em  
Anonymous Maddan said...

Hej, jag har bara en sak att säga om praliner, de allra bästa i vår stad finns att inhandla på Criollo, Järnvägsgatan på Limhamn, ni kmmer inte att bli besvikna!

9:14 fm  
Anonymous Gunnel Hedman said...

Jag är själv stammis på Chokladfabriken. Prova några av mina egna favoriter: Hallon, lakrits eller whisky. Där kan man tala om kick!

10:35 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home