torsdag, september 29, 2011

Köttsoppa


Ibland blir man bara så sugen på något speciellt och häromdagen var det köttsoppa för min del. Då spelar det ingen roll att man har ett halvt lamm i frysen utan man måste iväg till affären och handla efter jobbet!!!!
Jag fick ut ungefär 2,5 liter soppa av satsen och gjorde ungefär så här:

Köttsoppa
1 kg högrev med ben

Koka köttet ca 1,5 timmar tills det är mört, ta med salt, pepparkorn, lagerblad och en lök. detta tillsätts efter att du skummat buljongen.

I purjolök i grova strimlor
1 palsternacka i tärningar
2 morötter i tärningar
1 bit rotselleri i tärningar också

När köttet är färdigt ta upp det och det andra gojset i spadet, sjud sedan grönsakerna tills de är nätt och jämnt färdiga, smaka av spadet med salt, buljong, fond och peppar och tillsätt köttet som du skurit i tärningar och en driva hackad persilja.

Detta går utmärkt att frysa!
Variera med att ha i potatis, kålrot eller persiljerot och om du gillar det kan det serveras med gammal hederlig klimp...

1 Comments:

Anonymous myfoodpassion said...

Dette er også min type comfort food.
Passer superbra nå på høsten

11:18 em  

Skicka en kommentar

<< Home