onsdag, mars 10, 2010

Sardinskt flatbröd

Jag har ett sparat recept från vad jag tror kan vara ICA kuriren på sardinskt flatbröd som är baserat på phyllodeg. Det är anledningen till att jag får prestationsångest och tar i för kung och fosterland när jag kavlar för att få det riktigt tunt. På tal om kung och fosterland har det diskuterats på radion om en kompis till brudgummen som är journalist på radion kan bevaka bröllopet och jag tror att han till slut inte kunde detta. Jag måste vara blåögd men de kungliga bröllop jag tittat på har bevakningen gått ut på att tala om vem som visas i bild, hur den är släkt med någon som tittarna/lyssnarna kan tänkas veta vem det är och vilken färg klänningen har.

Jag kommer ihåg att när Andrew och Fergie gifte sig bakade jag knäckebröd samtidigt, så ett litet tips inför dagen D är att köpa hem mjöl och polenta och testa dessa bröd som kommer från "Pink"

Sardinska flatbröd 8 st stooora kakor

4 dl polenta
4 dl vete special
1,5 tsk salt
1 dl sesamfrön
3 dl ljummet vatten
mjöl till utbaket

Knåda samman ingredienserna till en deg, jag behövde ta i lite mer vetemjöl. Denna deg skall sedan delas i 8 bitar som kavlas ut till plåtstora sjok som gräddas i 225 grader ca 8- 10 minuter. Undersidan blir vackert gul av polentan och nu skall det dessutom införskaffas marsalavin så jag kan göra den kycklinglevermousse som den serveras med i boken

1 Comments:

Blogger Fröken Dill said...

Spännande med fina flatbröd. Såna vill jag också baka!
Glad fortsättning på påsken önskar fröken Dill

9:30 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home