lördag, januari 30, 2010

Marias "bättre än Gordons" Curry

Jag har varit borta på utbildning ganska mycket i perioder men nu skall jag bara vara borta 2 nätter till och sen tillbaka till "normala" rutiner. Slut på tvånget att äta ute och den desperata jakten på färdigmat.
Ibland på stationen i Malmö som är ganska folktom nuförtiden när all trafik går via den sk pågatågsstationen hade pressbyrån härom veckan erbjudande att om man köper en vecko/månadstidning får man en (gammal) gratis, det fanns lite olika varianter och jag tog en Olive från i somras. Curry är inte riktigt min krydda men jag föll ändå för att testa Maria curry som hon utmanade Gordon Ramsey ( och vann! ) med med tillägget av lite yoghurt från Gordons recept i. Jag tyckte inte detta var speciellt gott, men fullt ätbart. Blir bättre dag 2 stod det och det blev det verkligen och nu har jag gjort den igen. Det här är lättlagat och riktigt bra matlådemat och för att inte avskräcka er skall jag ta ett nytt kort för det gamla blev verkligen inte bra! Den är tom ännu bättre dag 3!

Marias Curry 4 port

1 grovt hackad lök
1 "green birds eye chili" eller annat som får dig att hetta till
1 msk riven färsk ingefära
rapsolja eller annan neutral olja till stekning
3 rivna vitlöksklyftor
2 rågade msk torkad mald koriander
1 rågad msk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 kanelstång
3 nejlikor
3 kardemummabaljor
1 tsk salt
1 kg djupfrysta kycklinglår, mindre om de är utan skinn och ben
1 burk krossade mutti tomater
0,5 dl turkisk yoghurt
1 blomkålshuvud i floretter
0,5 pressad citron
Fräs löken i olja på svag värme och tillsätt sedan alla kryddorna fortsätt fräsa och tillsätt lite vatten i omgångar så att det inte fastnar. tillsätt tomater och yoghurt och låt allt koka upp. lägg ner kycklinbitarna som kan skäras i mindre bitar om man vill, låt puttra i 20 minuter under lock, tillsätt sedan blomkålen och låt det hela puttra ytterligare 10 minuter, smaka av med salt, pressa i citronen och låt det stå till nästa dag och värm upp det då. Eller ät direkt.
Jag har en liten fundering om man inte skulle kunna göra allt fram tills att kycklingen skall tillsättas och låta detta stå över natten för att få nylagad mat. I mitt fall skall detta fördelas till matlådor

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home